Over Jennifer:
Mijn naam is Jennifer Lexmond, geboren in Voorburg (1982). 

Eigenaresse en oprichtster van In Bloei, met een fysieke behandelpraktijk waarin familieopstellingen, therapeutische en systemische begeleiding, coaching, en lichaamsgerichte behandelingen voor kinderen en volwassenen geboden wordt. Dit alles vanuit de holistische visie.

Zowel consulten in de praktijk als ambulante begeleiding behoren tot de mogelijkheden.

Ik heb mij gespecialiseerd in het begeleiden van (hoog-)gevoelige kinderen & volwassenen.
SKJ geaccrediteerd, systemisch pedagoog en familie/opvoedopsteller. 

Over mijn achtergrond:
Naast alle kronkels en uitdagingen op mijn levenspad die mij keer op keer hebben uitgenodigd tot diep Zelfonderzoek heb ik de volgende studies gevolgd:

  • Lichaamsgerichte biodynamische psychotherapie
  • HBO Pedagogiek specialisatie ouderschap 
  • Holistisch kindertherapeut
  • Aromatherapeut
  • Docentschap holistische massage
  • Systemisch OBIC ouderschapsbegeleider
  • Familieopsteller specialisatie opvoedopsteller
  • Ik blijf leren en ontwikkelen en investeer continue in het verrijken en verbreden van mijn kennis en kunde.


Over mijn werkervaring en achtergrond: 
Ik begon mijn carrière in het groepswerk met kinderen, in de educatieve sector, onderwijs en jeugdzorg. Ik zag kinderen die vastliepen op sociaal emotioneel gebied, op een stuk prikkelverwerking (hoog-gevoeligheid) en kwam tot inzicht dat mijn hart bij het individueel werken lag.

Toen ik zelf onverwachts moeder werd in 2008, groeide de fascinatie voor het ouderschap. Ik ben moeder van een dochter (2008) en een zoon (2011) en kreeg in (2016) ook een miskraam. Mijn zoon was een huilbaby en door hem heb ik ontdekt wat het inhoudt om ouder te zijn van een hooggevoelig kind en heb ik bovendien mijn eigen hooggevoeligheid ontdekt.

Ik studeerde Pedagogiek aan de Fontys Hogeschool in Den Haag en tijdens deze studie heb ik mij gespecialiseerd in preventie, ouderschap en opvoedingsondersteuning. Na deze studie heb ik een aantal jaren als pedagoog op een CJG gewerkt, in de opvoedingsondersteuning en ouderschapsbegeleiding.

De fascinatie voor het ouderschap en hechting bleef mij tijdens het werken met ouders boeien. Vooral de psychologie van ouderschap en met welke interne processen, triggers en moeilijkheden ik ouders zag worstelen. Ik zag meer en meer in dat er verbanden lagen in het ervaren van deze moeilijkheden en eigen onverwerkte kind stukken die werden getriggerd. Fascinerend!

Dit was de aanzet tot het verdiepen van mijn kennis, vanuit een Diep Innerlijk Weten begreep ik dat ik gezinnen mocht gaan begeleiden op een therapeutische wijze, door juist 'onder water' te kijken en daar te werken aan bewustwording en heling.  In tegenstelling tot het bieden van opvoedadvies, tips en handvatten op de gedrags-laag (= boven water). Zo doende volgde ik in 2018 de opleiding tot holistisch therapeutisch kindercoach waar ik de sleutel vond in het holistisch werken en holistisch opvoeden.

Ik ervaar het als vervullend en kloppend om op een systemische therapeutische wijze met ouders en kinderen te mogen werken, om te kunnen vertalen wat er speelt bij een kind en bewustwording te creëren bij ouders. Alles met de intentie om innerlijke groei en bewustzijn te vergroten, vanuit hartsverbinding en op de Zielslaag waardoor zowel ouder én kind In Bloei Zijn! 

Van harte welkom!

- Jennifer.