Over Jennifer

Persoonlijke ontwikkeling en groei vormen de rode draad in mijn leven. Mijn leven kenmerkt zich door laagje voor laagje bewuster te worden van wie ik nu werkelijk ben, door te leren luisteren naar mijn gevoel en intuïtie en me te ontdoen van negatieve overtuigingen, patronen en blokkades. Dit maakt dan ook dat ik een grote passie en diep respect heb ontwikkeld voor het lichaamswerk.

In het verleden werkte ik een aantal jaren binnen de gespecialiseerde kinderopvang. Toen ik zelf moeder werd groeide de fascinatie voor het ouderschap, lichaamswerk en hechting en besloot ik mijn kennis te verdiepen en te verbreden. Tijdens mijn studie pedagogiek heb ik me gespecialiseerd in preventie en ouderschap en werkte als pedagoog in de opvoedingsondersteuning en ouderschapsbegeleiding. Ik bleef zoeken naar de diepere verbinding en antwoorden op de theoretische perspectieven van ouderschapsbegeleiding en volgde in 2018 de opleiding tot holistisch therapeutisch kindercoach aan De Regenboog Academy waar ik de sleutel vond in het holistisch werken en holistisch opvoeden.

Sinds januari 2020 ben ik de trotse eigenaresse van mijn eigen praktijk In Bloei waarin ik werk als holistisch therapeutisch coach voor kinderen, ouders en volwassenen. Hierbij verzorg ik ook cursussen kindermassage, trainingen en workshops voor ouders rondom holistisch opvoeden. Sinds 2020 ben ik tevens verbonden als docent aan De Regenboog Academy.

Het lichaamswerk heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik ervaar het als wonderlijk om keer op keer te ervaren wat een liefdevolle aanraking doet, hoeveel effect een massage heeft en hoe ouders met deze handvatten in staat zijn de band met hun kind te versterken. Het is mijn missie als docent om jou in contact te brengen met jouw gevoel en intuïtie door middel van lichaamswerk. Op die manier zul je in staat zijn om ouders te inspireren en te begeleiden, om de verbinding met zichzelf en met hun kind te versterken.

Waar ik me mee bezig houdt
Ik bied zowel begeleiding en consulten in mijn praktijk als ambulante begeleiding.
Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van (hoog-)gevoelige mensen (kinderen & volwassenen).
Tevens ben ik als docent lichaamswerk verbonden aan De Regenboog Academy te Pijnacker en begeleid samen met een team van bevlogen docenten de studenten op hun weg naar therapeutisch kindercoach op holistische basis.

Mijn achtergrond
Naast alle kronkels op mijn levenspad die mij enorm verrijkt hebben omdat zij mij hebben geholpen mezelf te worden, heb ik de volgende studies gevolgd:
  • HBO Pedagogiek – specialisatie opvoedingsondersteuning en ouderschap
  • Opleiding lichaamsgerichte psychotherapie
  • HBO holistisch therapeutisch kindercoach
  • HBO holistisch gezinscoach
  • Toegepaste Psychologie
  • Diverse trainingen en opleidingen op het gebied van complementaire geneeskunde (mindfulness, energetisch lichaamswerk, familie-opstellingen, visualisatietechnieken en mindset)
  • Diverse coachopleidingen
  • Licentiebevoegd massagedocent holistische kindermassage