Over Jennifer

Ik ben geboren op 11 juni 1982 in Voorburg bij mijn ouders. Ik heb nog een jongere broer en een nog jongere zus.

Als kind was ik dol op muziek en zingen en dit was voor mij een wereld waarin ik mezelf thuis en compleet vrij voelde. Ik kon er mezelf zijn, mijn gevoel in kwijt. Muziek bracht mij lichtpuntjes in de duisternis en heeft mij altijd door het donker heen geholpen. Naast coachen is zingen en muziek maken mijn grote passie. Ook heb ik overigens een grote liefde voor dieren. Love them!!!

Na een aantal jaar in Voorburg te hebben gewoond, verhuisd naar Gouda en vervolgens opgegroeid in Zoetermeer. Aan de buitenkant oogde ik als een gemakkelijk en vroeg zelfstandig (en fysiek) groot kind. Ik had een groot verantwoordelijkheidsgevoel en trok mij gauw dingen aan. Ik voelde en begreep wat mensen niet zeiden en ik wist toen nog niet dat ik het vermogen had om mij feilloos te verplaatsen in een ander, om letterlijk in te voelen. Ik noem dat nu empathisch intelligent, gevoelig en intuïtief.

Mijn gevoeligheid heb ik absoluut niet als gemakkelijk ervaren. Ik ben opgegroeid in een gezin waar aandacht voor het gevoelsleven en bewustzijn verre vanzelfsprekend was. Ik heb mede hierdoor enorm geworsteld met wie ik was en mij vaak anders en onbegrepen gevoeld. Ik heb te maken gehad met zeer veel oordelen en overtuigingen van anderen in mijn directe omgeving. Ik heb als kind niet geleerd om ruimte te nemen en aandacht te hebben voor gevoel en om over emoties en gevoelens te praten waardoor ik niet in verbinding was met mezelf en geen veiligheid kon ervaren. Dit resulteerde in een ongezonde relatie met mezelf onder andere in afzondering en eetproblemen.

Toch heb ik altijd een onbeschrijfelijke diepe connectie met mijn ziel gevoeld en door de muziek bleef ik lichtpuntjes volgen. Deze lichtpuntjes hielpen mij in mijn zoektocht naar de essentie van het leven. Ik wilde vrij zijn en liefde voor mezelf voelen, onderzoeken wie ik nu werkelijk was. Ik voelde een diepe connectie en drive vanuit mijn ziel en gaf hier gehoor aan. Ik wist dat ik dat te doen had.
Ik nam zangles, speelde in musicals en volgde verschillende therapieën, opleidingen en toen ging het balletje steeds verder rollen.. Want het meest leer je toch door je over te geven aan de ‘School des Levens’.

Toen ik namelijk zelf onverwachts moeder werd van mijn oudste dochter, kwam ik in aanraking met ongelooflijk veel facetten van mezelf.
Ik was voordat ik in verwachting raakte al langere tijd bezig met de vraag of ik uberhaubt wel in staat zou zijn om een ‘goede’ ouder te zijn. Ik had als het ware al een soort ‘voorgevoel’ dat het ouderschap gerelateerd was aan de vraag: ‘wie ben ik nu werkelijk?’.
En de overtuiging die ik had was dat ik nog lang niet klaar was voor het ouderschap omdat ik simpelweg zelf nog niet goed helder had wie ik nu werkelijk was. Ik had op dat gebied nog genoeg te helen.

Ik ontwikkelde een intense behoefte om meer te weten te komen en kreeg diepe interesse voor het ouderschap. Ik vroeg mij dan ook geregeld af: “Hoe kan ik een goede ouder zijn voor mijn kind?”

Mijn dochter, en later ook mijn zoontje, maakten het diepste in mij los als het ging om oude pijn, frustratie (veel!), verdriet en angsten…
Ik kwam er achter, door zelfstudie, dat mijn kinderen mij spiegelden en dat ik werd geraakt in mijn beschadigde, gekwetste innerlijk kind stukken.

Naast het gaan studeren van pedagogiek (wat letterlijk betekent: opvoedkunde) ben ik vooral gaan leren kijken naar mezelf, dat was zeer confronterend én vooral bevrijdend.

Door te werken aan onbewuste processen, deze bewust te maken en pijn toe te laten en te accepteren heb ik dit kunnen helen.

Zo kreeg ik een liefdevolle relatie met mijzelf.

Ik ben door mijn kinderen holistisch gaan kijken en ik ben mijn kinderen daar diep dankbaar voor.

Ook ben ik dankbaar voor alle kronkels op mijn levenspad omdat ze me enorm verrijkt hebben en hebben geholpen mezelf te worden. En ik deel deze levenservaring dolgraag met jou zodat jij op jouw eigen en unieke pad verder kan lopen.

Het is mijn missie om bewustzijn, persoonlijke groei, inzicht en verlichting bij zo veel mogelijk mensen te brengen. Om mensen in contact te brengen met hun gevoel zodat zij hierop weer durven te vertrouwen. Om het niet-bewuste, bewust te maken. Om te leren kijken vanuit holistisch perspectief. Om oude pijn te helen en te transformeren naar kracht en potentie.

En om de holistische visie uit te dragen en ouders en kinderen dicht bij elkaar te brengen. Om ouders weer te helpen naar het voelen en kinderen te bevestigen voor wat zij voelen. Om ouders te leren kijken naar wie zij werkelijk van binnen zijn zodat zij kunnen zien wie hun kind werkelijk is.

Het is mijn missie om jou te begeleiden op jouw pad om te worden wie je bent.

Mijn achtergrond

  • HBO Pedagogiek – specialisatie opvoedingsondersteuning en ouderschap
  • Opleiding lichaamsgerichte psychotherapie
  • HBO holistisch therapeutisch kindercoach
  • HBO holistisch gezinscoach
  • Opleidingsdeel Toegepaste Psychologie
  • Diverse trainingen en opleidingen op het gebied van complementaire geneeskunde (mindfulness, energetisch lichaamswerk, familie-opstellingen, visualisatietechnieken en mindset)
  • Diverse coachopleidingen
  • Licentiebevoegd massagedocent holistische kindermassage