Over Jennifer

Persoonlijke ontwikkeling en groei vormen de rode draad in mijn leven. Mijn leven kenmerkt zich door laagje voor laagje bewuster te worden van wie ik nu werkelijk ben, door te leren luisteren naar mijn gevoel en intuïtie en me te ontdoen van negatieve overtuigingen, patronen en blokkades. Dit maakt dan ook dat ik een grote passie en diep respect heb ontwikkeld voor het lichaamswerk.

In het verleden werkte ik een aantal jaren binnen de gespecialiseerde kinderopvang. Toen ik zelf moeder werd groeide de fascinatie voor het ouderschap, lichaamswerk en hechting en besloot ik mijn kennis te verdiepen en te verbreden. Tijdens mijn studie pedagogiek heb ik me gespecialiseerd in preventie en ouderschap en werkte als pedagoog in de opvoedingsondersteuning en ouderschapsbegeleiding. Ik bleef zoeken naar de diepere verbinding en antwoorden op de theoretische perspectieven van ouderschapsbegeleiding en volgde in 2018 de opleiding tot holistisch therapeutisch kindercoach aan De Regenboog Academy waar ik de sleutel vond in het holistisch werken en holistisch opvoeden.

Sinds januari 2020 ben ik de trotse eigenaresse van mijn eigen praktijk In Bloei.

Het lichaamswerk heeft een heel speciaal plekje in mijn hart. Ik ervaar het als wonderlijk om keer op keer te ervaren wat een liefdevolle aanraking doet, hoeveel effect een massage heeft. Ik vind het prachtig om ouders deze handvatten aan te reiken zodat zij in staat zijn de band met hun kind te versterken. Ik geef hierom ook massagecursussen aan ouders waarin zij leren om op effectieve wijze hun kind te ondersteunen bij de prikkelverwerking. Inmiddels ben ik ook als docent verbonden aan de opleiding Therapeutisch Kindercoach aan De Regenboog Academy te Pijnacker waar ik de praktijklessen rondom het lichaamswerk geef.

Waar ik me verder nog mee bezig hou
Ik ben moeder van twee lieve, leuke en hoog-gevoelige kinderen :-). Dol op dieren, we hebben onder andere twee poezen en ik ben iedere dag wel in de natuur te vinden waar ik wandel met mijn hond. Ik zing en studeer zang volgens de Lichtenberger methode. Creatief bezig zijn zoals meubeltjes beschilderen en ruimtes inrichten daar geniet ik ook intens van.

Mijn achtergrond
Naast alle kronkels op mijn levenspad die mij enorm verrijkt hebben omdat zij mij hebben geholpen mezelf te worden, heb ik de volgende studies gevolgd:
  • HBO Pedagogiek – specialisatie opvoedingsondersteuning en ouderschap
  • Opleiding lichaamsgerichte psychotherapie
  • HBO holistisch therapeutisch kindercoach
  • HBO holistisch gezinscoach
  • Toegepaste Psychologie
  • Diverse trainingen en opleidingen op het gebied van complementaire geneeskunde (mindfulness, energetisch lichaamswerk, familie-opstellingen, visualisatietechnieken en mindset)
  • Diverse coachopleidingen
  • Licentiebevoegd massagedocent holistische kindermassage
Naar het leerplein