Over Jennifer: Mijn naam is Jennifer Lexmond, geboren in Voorburg (1982). 

In januari 2020 gaf ik concreet vorm aan een diep verlangen en opende de deuren van praktijk In Bloei. Sindsdien bied ik therapeutische en systemische begeleiding, coaching, en lichaamsgerichte behandelingen voor kinderen en volwassenen. Dit alles vanuit de holistische visie.

Zowel consulten in de praktijk als ambulante begeleiding behoren tot de mogelijkheden. Ik heb mij gespecialiseerd in het begeleiden van (hoog-)gevoelige kinderen & volwassenen. SKJ geaccrediteerd, systemisch pedagoog en opvoedopsteller. 

Mijn studieachtergrond: Naast alle kronkels en uitdagingen op mijn levenspad die exact de bedoeling waren; zij hebben mij  uitgenodigd tot diep Zelfonderzoek en mijn missie te leven,  heb ik de volgende studies gevolgd:

  • Lichaamsgerichte biodynamische psychotherapie
  • HBO Pedagogiek specialisatie ouderschap 
  • Holistisch kindertherapeut
  • Aromatherapeut
  • Massagedocent holistische kindermassage
  • Familieopsteller specialisatie opvoedopsteller
  • Ik blijf leren en ontwikkelen en investeer continue in coaching op het gebied van visualisatie/mindset (NLP), Wet van Aantrekkingskracht)


Over mijn werkervaring en achtergrond: Met enorm veel plezier en passie heb ik jaren lang met kinderen gewerkt, binnen de reguliere en gespecialiseerde kinderopvang en voor- vroegschoolse educatie. Ik vond dit groepswerk heerlijk om te doen. Tegelijkertijd zag ik ook steeds vaker kinderen die vastliepen op sociaal emotioneel gebied, op een stuk prikkelverwerking (hoog-gevoeligheid) en kwam tot inzicht dat mijn hart bij het individueel werken lag.

Toen ik zelf moeder werd in 2008, groeide de fascinatie voor het ouderschap. Ik ben moeder van een dochter (2008) en een zoon (2011) en kreeg in (2016) ook een miskraam. Mijn zoon was een huilbaby en door hem heb ik ontdekt wat het inhoudt om ouder te zijn van een hooggevoelig kind en heb ik bovendien mijn eigen hooggevoeligheid ontdekt.

Ik studeerde Pedagogiek aan de Fontys Hogeschool in Den Haag en tijdens deze studie heb ik mij gespecialiseerd in preventie, ouderschap en opvoedingsondersteuning. Na deze studie heb ik een aantal jaren als pedagoog op een CJG gewerkt, in de opvoedingsondersteuning en ouderschapsbegeleiding. De fascinatie voor het ouderschap en hechting bleef mij tijdens het werken met ouders boeien. Vooral de psychologie van ouderschap en met welke interne processen, triggers en moeilijkheden ik ouders zag worstelen. Ik zag meer en meer in dat er verbanden lagen in het ervaren van deze moeilijkheden en eigen onverwerkte kind stukken die werden getriggerd. Fascinerend! Ik besloot mijn kennis te verdiepen, ik voelde vanuit een dieper innerlijk Weten dat ik gezinnen mocht gaan begeleiden op een therapeutische wijze, door juist 'onder water' te kijken en daar te werken aan heling.  In tegenstelling tot het bieden van opvoedadvies, tips en handvatten op de gedrags-laag (= boven water). Zo doende volgde ik in 2018 de opleiding tot holistisch therapeutisch kindercoach waar ik de sleutel vond in het holistisch werken en holistisch opvoeden.

Ervaar het als dankbaar en dienend om te mogen werken op een systemische therapeutische manier met ouders en kinderen. Vanuit een diep verlangen om te vertalen wat er speelt bij een kind en bewustwording te creëren bij ouders. Alles met de intentie om innerlijke groei en bewustzijn te vergroten, vanuit hartsverbinding en op de Zielslaag waardoor zowel ouder én kind In Bloei Zijn! 

Het lichaamswerk heeft een heel speciaal plekje in mijn hart. Ik ervaar het als wonderlijk om keer op keer te ervaren wat een liefdevolle aanraking doet, hoeveel effect een massage heeft. Verbinding maken door massage is mijn passie en prachtig om ouders deze handvatten aan te reiken zodat zij in staat zijn de band met hun kind te versterken. Hierom zijn massagecursussen opgenomen in het aanbod van In Bloei. Hierin leren ouders vanuit holistisch ouderschap verbinding maken met hun kind en op effectieve wijze hun kind ondersteunen bij de prikkelverwerking en gevoeligheid. 

Van harte welkom!
Fijn dat JIJ er bent.

In Bloei

- Jennifer.