Over Jennifer: Mijn naam is Jennifer ik ben geboren in Voorburg (1982). Ik heb samen met Raymond twee kinderen en ik woon in Zoetermeer. Ik ben een luisteraar en gevoelsmens, een enorme dierenvriend en hou er van om creatief bezig te zijn, zoals meubels opknappen, naar kringloopwinkels gaan om daar leuke spulletjes een tweede kans te geven. Ik geniet ook enorm van zingen, muziek maken en van lekker buiten zijn. Je kunt mij bij een feestje als één van de eersten op de dansvloer vinden want ik ben dol op muziek en dansen.

Sinds januari 2020 ben ik trotse eigenaresse van In Bloei, en bied holistische therapeutische begeleiding, coaching en massages voor kinderen en volwassenen. Zowel consulten in de praktijk als ambulante begeleiding behoren tot de mogelijkheden. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van (hoog-)gevoelige kinderen & volwassenen. Tevens ben ik als docent lichaamswerk verbonden aan De Regenboog Academy te Pijnacker en begeleid samen met een team van bevlogen docenten de studenten op hun weg naar therapeutisch kindercoach op holistische basis. 

Mijn studieachtergrond: Naast alle kronkels op mijn levenspad die mij enorm verrijkt hebben omdat ik mezelf hierdoor steeds beter ben gaan leren kennen, heb ik de volgende studies gevolgd: HBO Pedagogiek HBO Opleidingsjaar lichaamsgerichte biodynamische psychotherapie HBO holistisch therapeutisch kindercoach HBO holistisch gezinscoach Opleidingsdeel Toegepaste Psychologie Diverse trainingen en opleidingen op het gebied van complementaire geneeskunde (mindfulness, energetisch lichaamswerk, familie-opstellingen, visualisatietechnieken, Wet van Aantrekkingskracht en mindset) Massagedocent holistische kindermassage

Over mijn werkervaring en achtergrond: Met enorm veel plezier en passie heb ik jaren lang met kinderen gewerkt, binnen de reguliere en gespecialiseerde kinderopvang en voor- vroegschoolse educatie. Ik vond dit groepswerk heerlijk om te doen. Tegelijkertijd zag ik ook steeds vaker kinderen die vastliepen op sociaal emotioneel gebied en ervaarde steeds meer dat mijn hart bij het individueel werken lag.

Toen ik zelf moeder werd in 2008, groeide de fascinatie voor het ouderschap. Ik ben moeder van een dochter (2008) en een zoon (2011) en kreeg in (2016) ook een miskraam. Mijn zoon was een huilbaby en door hem heb ik ontdekt wat het inhoudt om ouder te zijn van een hooggevoelig kind en heb ik bovendien mijn eigen hooggevoelig ontdekt.

Ik studeerde Pedagogiek aan de Fontys Hogeschool in Den Haag en tijdens deze studie heb ik mij gespecialiseerd in preventie, ouderschap en opvoedingsondersteuning. Na deze studie heb ik een aantal jaren als pedagoog op een CJG gewerkt, in de opvoedingsondersteuning en ouderschapsbegeleiding. De fascinatie voor het ouderschap en hechting bleef mij tijdens het werken met ouders boeien en ik besloot mijn kennis te verdiepen, ik merkte dat ik gezinnen wilde begeleiden op een therapeutische wijze, niet alleen door gespreksvoering en het geven van opvoedingstips en adviezen. Zo doende volgde ik in 2018 de opleiding tot holistisch therapeutisch kindercoach waar ik de sleutel vond in het holistisch werken en holistisch opvoeden.

Ik vind het mooi om vorm te kunnen geven aan mijn droom om te mogen werken met ouders en kinderen om meer verbinding en rust in het gezin te creëren. Om te vertalen wat er speelt bij een kind en bewustwording te creëren bij ouders. Om handvatten aan te reiken waardoor er meer verbinding en rust ontstaat en waardoor ieder gezinslid weer In Bloei is! 

Het lichaamswerk heeft een heel speciaal plekje in mijn hart. Ik ervaar het als wonderlijk om keer op keer te ervaren wat een liefdevolle aanraking doet, hoeveel effect een massage heeft. Ik vind het prachtig om ouders deze handvatten aan te reiken zodat zij in staat zijn de band met hun kind te versterken. Ik geef hierom ook massagecursussen aan ouders waarin zij leren om op effectieve wijze hun kind te ondersteunen bij de prikkelverwerking. Inmiddels ben ik ook als docent verbonden aan de opleiding tot holistisch kindertherapeut aan De Regenboog Academy te Pijnacker waar ik de praktijklessen rondom het lichaamswerk geef.

Ik heet je van harte welkom bij In Bloei!>