Bij lichamelijk en geestelijke klachten is een emotie de belemmering voor genezing. Het lichaam geeft precies aan of het emotioneel in evenwicht is of niet. Indien het verstoord is, leidt dat tot een blokkade en verlies van energie, eigenwaarde en zelfrespect. Hierdoor kun je gevoelens van angst, onzekerheid, boosheid, jaloezie en andere klachten ervaren en bestaat de kans dat er gezondheidsklachten, gebrek aan vitaliteit en verlies van levensenergie optreden.

Emotioneel Evenwicht is ontwikkeld op basis van de 6000 jaar oude concepten voor acupressuur. Het is één van de meest effectieve technieken voor het snel transformeren van emoties, angsten, onzekerheden en alle onverwerkte zaken uit het verleden. Zodra je de techniek onder de knie hebt, ben je in staat om alles in je leven aan te kunnen en snel te transformeren.

In het lichaam bevinden zich veertien meridianen, dit zijn energiebanen die energie (Chi=levensenergie) door ons lichaam transporteert en circuleert. Verloopt de energiebevoorrading van de lichaamscellen naar wens, straal je vitaliteit uit. op plaatsen waar de energie nauwelijks komt, zien we het weefsel veranderen en mits vitaliteit en energie.

Op de meridianen die door ons lichaam lopen zitten veertien punten. De uiteinde van deze banen zijn toegankelijk van buitenaf en dit maakt dat zij te behandelen zijn en vrij te maken van blokkades.
Door middel van tappen en affirmeren, worden emotionele blokkades opgeheven en kom je in emotioneel evenwicht doordat de energie weer gaat stromen.

Spanningen die in het lichaam zijn opgebouwd, worden door het tappen losgelaten.