Coaching voor kinderen

Zit jouw kind niet lekker in zijn vel? Heeft jouw kind last van angsten, spanning, lichamelijke onverklaarbare klachten, boosheid, verdriet of is jouw kind onzeker? Zit jouw kind iets dwars en lukt het je maar niet om te begrijpen wat er speelt?

Ik kan jullie helpen. Ik ben er voor kinderen vanaf 4 jaar en voor ouders.
In een kortdurend coachingstraject (meestal zijn er rond de 6 tot 8 sessie nodig) werk ik er samen met kind en ouders naar toe om helder te krijgen wat er speelt en wat jouw kind nodig heeft om weer goed in zijn element te zijn en lekker in zijn vel te zitten.

Hoe werkt het?

 • 1: Kennismaken: Ieder coachtraject begint met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin je aangeeft waarbij je hulp zoekt voor je kind. Dit gesprek kan middels (video)bellen en duurt niet langer dan 30 minuten. Het doel van dit kennismakingsgesprek is om helder te krijgen wat de vraag is en om te bepalen of er een wederzijdse klik is. Als de klik er is en ik je kind kan helpen, kunnen we direct een afspraak maken voor een intakegesprek. Je ontvangt van mij een bevestigingsmail met een vragenlijst, die je zo volledig mogelijk ingevuld retourneert aan mij, per mail of post.
 • 2: De intake: Het intakegesprek kan plaatsvinden bij jullie thuis of in mijn praktijk. Het gesprek is zonder jouw kind, ik geef je in dit gesprek de tijd om je hart te luchten en aan te geven waar je als ouder(s) tegenaan loopt. We zullen tevens het intakeformulier doornemen en stemmen samen af wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten: ik werk holistisch en systeemgericht dus niet alleen met het kind, vooral óók met de ouders. Ook zal de behoefte en hulpvraag van het kind zelf besproken worden. Mijn ervaring is dat die totaal kan verschillen van de vraag die jij als ouder kunt hebben. Het doel van de coaching is dan ook altijd bewustwording en zorgt er voor dat je in vrijwel alle gevallen inzicht krijgt in wat er met ‘jouw’ kind aan de hand is. Daarnaast ontvang je handvatten om jouw kind hierin te kunnen begeleiden en ondersteunen.
 • 3: De sessies:
  Het 1e en 2e consult: In deze consulten ga ik afstemmen op jouw kind en dieper in op de huidige en gewenste situatie. De behoefte en hulpvraag van jouw kind staat binnen de coaching centraal:
  Hoe gaat het met jouw kind;
  Wat wil jouw kind leren of bereiken?
  Wat heeft jouw kind daarvoor nodig?
  Jouw kind geeft de informatie middels therapeutisch tekenen. Ik vertaal na de consulten de tekeningen, maak hier een verslag van en stel een actieplan op.
  Het 3e consult: In het derde consult, tref ik jou om terug te koppelen wat jouw kind mij heeft laten zien en wat jouw kind van jou vraagt en nodig heeft. We stemmen samen het actieplan af.
  Vervolgconsulten:
  Ieder consult duurt een uur tot 1,5 uur. Ik help jouw kind om zichzelf beter te leren kennen, bij het uiten van emoties en herkennen van gevoelens. Ik gebruik verschillende technieken en kies altijd werkvormen die aansluiten bij de interesses van jouw kind en die aansluiten op de behoefte van jouw kind. Ik doe wat nodig is om het systeem weer in balans te krijgen. Dat kan middels lichaamswerk, massage, therapeutisch tekenen, door te werken met coachkaartjes, het spelen van spelletjes, door het werken met (helende) verhalen en metaforen of beweging- en ontspanningsoefeningen en door te werken met helpende gedachten.
  Ik evalueer de ervaringen en consulten, je ontvangt informatie per mail en het is altijd mijn doel om gerichte feedback te geven, huiswerkopdrachten te maken om de inzichten te verdiepen.
 • 4: Afronding:
  De coaching is gelaagd als jij, met alle inzichten en bewustwording zelf weet hoe je verder kunt met jouw kind. Als er gedragsverandering plaatsvindt, je het gedrag herkent en zelf voelt en ervaart hoe jij daarmee om kunt gaan. Wanneer de klacht afneemt en jouw kind weer lekker in zijn vel zit, controle heeft over het probleem, ronden we het traject op een mooie manier af.
  Ouders hebben een zeer belangrijke rol in het traject. We houden elkaar tijdens het traject op de hoogte over hoe het met jullie kind gaat en aan het eind van het traject evalueren we in een afrondend gesprek hoe alles verlopen is met jullie kind.