Kindercoaching

Zit jouw kind niet lekker in zijn vel? Heeft jouw kind last van angsten, spanning, lichamelijke onverklaarbare klachten, boosheid, verdriet of is jouw kind onzeker? Zit jouw kind iets dwars en lukt het jullie maar niet om te begrijpen wat er speelt laat staan dit te veranderen?

Ik kan jullie helpen. Ik ben er voor kinderen vanaf 4 jaar en voor ouders.
In een kortdurend coachingstraject (meestal zijn er rond de 6 tot 8 sessie nodig) werk ik er samen naar toe om helder te krijgen wat er speelt en wat nodig is om dit te transformeren.

Hoe werkt het?

 • 1: Kennismaken: Ieder coachtraject begint met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin je aangeeft waarbij je hulp zoekt voor je kind. Dit gesprek kan middels (video)bellen en duurt niet langer dan 30 minuten. Het doel van dit kennismakingsgesprek is om helder te krijgen wat de vraag is en om te bepalen of er een wederzijdse klik is. Als de klik er is en ik je kind kan helpen, kunnen we direct een afspraak maken voor een intakegesprek. Je ontvangt van mij een bevestigingsmail met een vragenlijst, die je zo volledig mogelijk ingevuld retourneert aan mij, per mail of post.
 • 2: De intake: Het intakegesprek kan plaatsvinden bij jullie thuis of in mijn praktijk. Het gesprek is zonder jouw kind, ik geef je in dit gesprek de tijd om je hart te luchten en aan te geven waar je als ouder(s) tegenaan loopt. We zullen tevens het intakeformulier doornemen en stemmen samen af wat we van elkaar kunnen en mogen verwachten: ik werk holistisch en systeemgericht dus niet alleen met jouw kind, ook met jou
  De behoefte en hulpvraag van jouw kind zelf wordt besproken, mijn ervaring is dat die totaal kan verschillen van de vraag die jij als ouder kunt hebben. Het doel van de coaching is dan ook altijd bewustwording en zorgt er voor dat je in vrijwel alle gevallen inzicht krijgt in wat er met ‘jouw’ kind aan de hand is. Daarnaast ontvang je handvatten om jouw kind hierin te kunnen begeleiden en ondersteunen.
 • 3: De sessies:
  Het 1e en 2e consult: In deze consulten ga ik afstemmen op jouw kind en dieper in op de huidige en gewenste situatie. De behoefte en hulpvraag van jouw kind staat binnen de coaching centraal:
  Hoe gaat het met jouw kind? 
  Wat wil jouw kind leren of bereiken?
  Wat heeft jouw kind daarvoor nodig?

  Het 3e consult: In het derde consult, tref ik jou om terug te koppelen wat jouw kind mij heeft laten zien en wat jouw kind van jou vraagt en nodig heeft. 

  Vervolgconsulten:
  Ik doe wat nodig is om het systeem weer in balans te krijgen. Hiervoor heb ik verschillende behandelmethoden.
  Ieder consult duurt een uur tot 1,5 uur.
  Ik help jouw kind om zichzelf beter te leren kennen, bij het uiten van emoties, loslaten van spanning en herkennen van gevoelens, soms ligt de nadruk juist op het creëren van bewustwording bij jou. 
  Ik evalueer de ervaringen en consulten, je ontvangt informatie per mail en je ontvangt gerichte feedback, praktische tools en huiswerkopdrachten om de inzichten te verdiepen en de klacht werkelijk te kunnen transformeren.
 • 4: Afronding:
  De coaching is gelaagd:
  – als jij, met alle inzichten en bewustwording zelf weet hoe je verder kunt met jouw kind.
  – als er gedragsverandering plaatsvindt, je het gedrag herkent en zelf begrijpt, voelt en ervaart hoe jij daarmee om kunt gaan.

  Ouders hebben bij mij een zeer belangrijke en essentiële rol in het traject. We houden elkaar tijdens het traject op de hoogte over hoe het met jullie kind gaat en aan het eind van het traject evalueren we in een afrondend gesprek hoe alles verlopen is met jullie kind.

 

Naar het leerplein