Met aromatherpaie worden essentiële oliën gebruikt ter bevordering van de gezondheid. De oliën zijn afkomstig van heilzame planten en kruiden en hebben allen hun eigen specifieke kwaliteiten. Aromatherapie is holistisch. Dat wil zeggen dat het zich richt op de welzijn van de mens in het geheel dus ook op de emotionele en mentale staat van de mens.

De geur van de olie heeft direct effect op de emoties en de chemische werking heeft effect op het lichaam. De reukzin is verbonden met het centrale zenuwstelsel en heeft invloed op de werking daarvan. Een verandering in de psychische toestand kan invloed hebben op de fysieke toestand en omgekeerd. Het is mogelijk om de stemming te veranderen door middel van geuren en aromatherapie.

De etherische oliën worden via de huid opgenomen en komen terecht in de bloedbaan en zo getransporteerd door het hele lichaam. Op die manier hebben zij hun uitwerking op het gehele lichaam en alle organen.

Aromatherapie staat bekend om het subtiele vermogen en is dan ook een mooie ondersteuning binnen therapie, processen of massage. Ik zet aromatherapie altijd in tijdens coachtrajecten om hiermee klachten en verstoringen te verzachten.

Geuren uit de aromatherapie kunnen ons ontroeren en ons hart raken.

Mogelijkheden en soorten

Ik werk met de producten van Rainbow Oils. Bij mij zijn de volgende oliën verkrijgbaar: pure etherische olie, massageolie en wrijfolie. De oliën zijn allemaal op biologische basis. Ik vind het belangrijk om te werken met pure, natuurlijke,zuivere en eerlijke producten.

Baby & kids

Tevens werk ik met een speciale lijn voor baby’s en kids.

De baby & kids lijn van Rainbow Oils is een samengestelde biologische lijn speciaal voor baby’s en kinderen en bestaat zuiver uit voor kinderen afgestemde oliën en blends. Deze blends zijn verkrijgbaar in biologische etherische blendolie, wrijfolie en massageolie. De zuivere wrijf- en massage-oliën kunnen allemaal veilig op de huid gebruikt worden. De biologische etherische en blendolie gebruik je om te vernevelen of verdampen.

De biologische wrijfolie kan worden ingezet als prikkeltherapie via de huid en zet het zelfhelend vermogen van het lichaam aan om in balans te komen en te herstellen. Met de massageolie kun je je baby of kind een heerlijke massage geven zodat je kind kan ontspannen en overtollige prikkels en energie kan loslaten. Het is hierbij wel belangrijk om je te realiseren dat elke olie een veelzijdige werking heeft en voor vele klachten gebruikt kan worden.

Zo zijn er verschillende oliën die een antiseptische, rustgevende of meer ondersteunende werking hebben. De uiteindelijke keuze voor een bepaalde biologische olie hangt sterk af van de klacht van het kind, op welke manier je de olie wilt gebruiken en wat de oorzaak van de klacht is. Persoonlijk advies is hierom altijd inbegrepen bij het bestellen van een olie!

Gratis download

E-book: Wat je kunt betekenen
voor hoogsensitieve kinderen

speciaal voor jou

Vul jouw gegevens in om het e-book te downloaden.

Met het downloaden van het e-book schrijf je jezelf automatisch in voor de nieuwsbrief. Deze ontvang je 1 keer per maand. We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.